##### Notes

This printable reviews the Common Core Mathematics Standards for the Grade 3 Number & Operations in Base Ten domain.

##### Print Instructions

NOTE: Only your test content will print.
To preview this test, click on the File menu and select Print Preview.

See our guide on How To Change Browser Print Settings to customize headers and footers before printing.

# Number & Operations in Base Ten Review - Grade 3 (Grade 3)

Print Test (Only the test content will print)

Instructions: Answer the place value questions.

1.
Which shows 67 rounded to the nearest 10?
1. 60
2. 65
3. 70
4. 100

2.
Round 53 to the nearest ten.
1. 40
2. 50
3. 60
4. 70
3.
Round 769 to the nearest tens place.
1. 760
2. 76
3. 770
4. 700

4.
What is 345 rounded to the nearest hundred?
1. 300
2. 340
3. 350
4. 400
5.
Round 885 to the nearest hundred.
1. 880
2. 900
3. 800
4. 890

6.
Round 193 to the nearest hundred.
1. 200
2. 190
3. 210
4. 100
7.
Two hundred sixty-two students go to Westerbrook Elementary School. Round the number of students who go to Westerbrook to the nearest hundred.
1. 200
2. 260
3. 262
4. 300

8.
The General Grocery Store sold 447 oranges and 281 apples on Friday. When each number is rounded to the nearest 10, which equation represents about how many total oranges and apples were sold?
1. $450 - 280 = 170$
2. $400 - 300 = 100$
3. $450 + 280 = 730$
4. $400 + 300 = 700$
9.
The drive from Los Angeles to Tennessee is roughly 2,377 miles. What is the approximate distance, in miles, rounded to the nearest hundred?
1. 2,400
2. 2,380
3. 3,000
4. 2,300

10.
Guadalupe Peak in Texas is 8,751 feet high. What is 8,751 rounded to the nearest hundred?
1. 8,500
2. 8,700
3. 9,000
4. 8,800
11.
$ul({:( ,846),(+,107):})$
1. 946
2. 953
3. 963
4. 966

12.
$ul({:( ,237),(-,94):})$
1. 186
2. 287
3. 187
4. 143
13.
Which expression could be used to find the value of $371 + 645$?
1. $3 + 7 + 1 + 6 + 4 +5$
2. $30 + 60+70+40+1 +5$
3. $300+600+70+40+1+5$
4. $3,000+6,000+700+400+10+50$

14.
The aquarium sold tickets to the polar bear exhibit on Saturday and Sunday. On Saturday, the aquarium sold 584 tickets. On Sunday, the aquarium sold 296 tickets. How many total tickets did the aquarium sell on Saturday and Sunday?
1. 770
2. 880
3. 900
4. 990
15.
$9xx80=$
1. 7200
2. 72
3. 720
4. 270

16.
$40xx8=$
1. 320
2. 32
3. 240
4. 3200
17.
$5xx60=$
1. 30
2. 300
3. 110
4. 65

18.
$30 xx 4 = 60 xx$
1. 2
2. 3
3. 4
4. 5
19.
If Clara has 3 bags of jelly beans with 20 jelly beans in each bag, Clara has 60 jelly beans.
1. True
2. False

20.
What are TWO ways to show how to find the value of $6 xx 80$?

3. $6 xx8$
4. $8 xx 10$
5. $6 xx 8 xx10$        